SAP-infographic-love-story.jpg_1275x5400

Egyre kevésbé tudunk a mobiltelefonok nélkül élni, legalábbis a tengerentúlon -- derül ki az SAP infografikájából. Eszerint az amerikaiak fele soha nem kapcsolja ki a készülékét, és a megkérdezettek kétharmada a mobiljával alszik, de legalább az ágya mellé teszi azt, hogy éjszaka is ellenőrizhesse leveleit. Így talán kevésbé meglepő, miért állítja minden negyedik megkérdezett, mobilfüggővé vált.

A nyári vakáció alatt sem jobb a helyzet: felmérések szerint az amerikaiak 64 százaléka, a britek 49 százaléka naponta nézi munkahelyi levelezését.

A mobilfüggőség mások oldalán a hatékonyabb munka áll, a válaszadók közel 80 százaléka szerint. Iparágak közül, a kormányzati szektorban dolgozók 95 százaléka állította, növekedett ezáltal a munkateljesítményük.

Mivel a felhasználók 84 százaléka ugyanazt a készüléket veszi igénybe munka, és magánéleti ügyeinek intézéséhez, az ún. bring your own device jelenség biztonsági problémát is jelenthet a vállalatok számára. Ehhez hozzájárul, hogy az átlag felhasználó 21 havonta cserél telefont, illetve már minden harmadik válaszadó veszített el, vagy loptak már el tőle okoskészüléket. A szervezetek közel 40 százaléka számolt be arról, hogy az eltűnt, eltulajdonított készülékek adatszivárgást, adatlopást eredményeztek.

A bejegyzés trackback címe:

https://minuszos.blog.hu/api/trackback/id/tr655471730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása