Jön a rezsicsökkentés 3.0

2013.09.17. 21:12

rezsi.jpgA rezsicsökkentés első fordulója után nyakunkon a második forduló: az ígéretek szerint húsz százalékkal csökkennek a távfűtés-, a villany- és gázszámlák. Felmerült már az is, hogy a szénre és a tűzifára is érvényesítendő tízszázalékos rezsicsökkentéssel segítik a nyomorgó családokat. De miért is állnánk meg itt?

Idáig a rezsicsökkentés – becslések szerint százmillliárd forintos – költségeit a hagyományos gáz, víz szolgáltatók állták. Egy mértéken túl nem lehet csökkenteni e szolgáltatók bevételeit, mert ha már nagyon veszteségesek lesznek, akkor támogatni kell majd ezeket a társaságokat, azt meg ugye a gonos EU nem fogja engedni.

Pedig van megoldás, és erre hamarosan rá fognak jönni -- ha már rá nem döbbentek már - a kormánypárti észkombájnok: annyi még itt a népszerűtlen, népfosztogató közmű, mint a nyű. A kulcsszó: távközlés.

Most, hogy az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) megegyezett a mobilszolgáltatókkal, és idő előtt beszedi a frekvenciákért járó százmilliárdokat, jöhet a rezsicsökkentés 3.0.

Itt vannak a távközlési cégek, az internetszolgáltatók: hiszen azok mind közműszolgáltatók. A telefónia közmű, ugyanúgy nehezen lennénk meg nélküle, mint a villany nélkül. Bár mostanában nem olyan erősen kommunikálják, de néhány éve attól volt hangos a szaksajtó, hogy az internet is informatikai közmű. Sőt az informatikai felhőt is hirdetik úgy, mint közművet.

Tuti választást lehet majd nyerni, a "MATÁV" és a többi távközlési cég szuttyongatásával, hiszen ki nem örülne az olcsóbb előfizetési díjaknak. A mobiltarifákról már nem is beszélve: nehogymá' megérezze bármelyik mobilszolgáltató, hogy a 22 forintos percdíjat le kell engednie 18 forintra!

Sajnos az egyik legnagyobb felhőszolgáltatóval a Microsofttal különalkut kötött a kormány, pedig a multik zargatása további szavazatokat hozhatna a konyhára.

A bejegyzés trackback címe:

https://minuszos.blog.hu/api/trackback/id/tr485521330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása