Élet: Így fotóztok ti

2013.12.05. 13:25

    Zichó Viktor A szélcsatornában.jpg

Kiosztották a Műegyetemen meghirdetett Szép, jó vagy érdekes fotópályázat díjait. A díjátadáson Andor György, a Pénzügyek Tanszék vezetője, az egyetem általános rektorhelyettese elmondta, hogy a kezdeményezést, a Műegyetem Pénzügyek Tanszéke indította. Az egyetemi élet, és egyetemek világát jellemző sablonos megoldások helyett kerestek új megközelítésű képeket. Ráadásul az egyetem nemrég bővült a Q épülete is a megadott témák között volt, amivel a fotósok fantáziáját szerették volna megpiszkálni.

A zsűri a három kategória elbírálása során, a pénzügyek kategóriája kapcsán érezte magát a legnagyobb bajban. Ebben a kategóriában érkezett a legkevesebb pályamű, és talán a legkevésbé kiemelkedő színvonalúak is, pedig szabad kezet kaptak a pályázók, hogy bármilyen egyetemi vagy nem egyetemi témát feldolgozzanak, ami megjeleníti a pénzügyek világát. Ezért adtak ki négy megosztott díjat az első, második és harmadik helyezés helyett.
Bedynski Krisztián A2-Tüske-B2.jpg
Ötszáz képet töltöttek fel a fotósok a pályázati oldalra három kategóriában. A zsűri harminc képet választott, ezeket állították ki, ezekre szavazhatott. A webes felületen más nyert, mint a helyszínen, ezért két közönségdíjat osztottak ki. A harminc képből választottak a jövő év elejére tízből plakát készül.
Borsos Mátyás Hárman a folyosón.jpg
A díjak odaítélésénél a minőség mellett szempont volt az is, hogy mennyire konkrétan és jól kötődik a témához. Mennyire süt az adott képről, hogy ez a BME.
Meszlényi András K kapu 2 helyezés.jpg
A díjazottak

  • A két Közönségdíjas Horváth Péter és Teszák Sándor lett.
  • BME kategória első helyezett Walton Eszter, második Meszlényi András, a harmadik Borsos Mátyás lett.
  • A Q épületről szóló kategóriában első Zsitva Tibor, második Borsos Mátyás, és harmadik helyezést Pirity Ádám ért el.
  • A Pénzügyek kategória négy különdíját Horváth Péter, Teszák Sándor, Párkányi Tamás és Berkecz Zoltán kapta.

Szőnyi István Funkcionális fénymisztika.jpg

A díjakat Pázmándi Kinga, a BME Üzleti Tudományok Intézetének a vezetője adta át.

Walton Eszter Q folyosóján átsétáló 1 helyezett.jpg


Néhány érdekesség a mellékelt képekről

  • Borsos Mátyás, hárman a folyosón témájú második helyezést elért képéről elmondta, hogy a kép nem volt beállítva. Szerencséje volt a kép elkészítésekor. Többször kellett exponálnia, de az elgondolását sikerült megvalósítania, mert az egész folyosónak ilyen a hangulata.
  • Szőnyi István, könyvtárat ábrázoló képéről azt mondta, hogy a kép annak tervezője, Petz Samu emlékére készült. Végig kellett járni a hivatalos utat a fotózás engedélyéhez, de amikor minden papír megvolt könyvtárossal sikerült annyira összebarátkozni, hogy nyitás előtt egy órával beengedte, segített fel- és lekapcsolgatni a lámpákat, fényképezés előtt és után. Ezt a teret egy képkockával nem lehet befogni, ezért a kép 12 kockából összerakott panoráma, és minden kockához háromszor kellett exponálni.
  • Zichó Viktor gépész biciklis képe egy áramlástani kisérletet ábrázol, és  nincs megrendezve.
  • Meszlényi András a pályázat lejártakor utolsó pillanatban csinálta képét. Az volt a szerencséje, hogy szépen sütött a nap, második helyezett az egyetem kategóriában.

Teszák Sándor Gyerekek közönségdíj.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://minuszos.blog.hu/api/trackback/id/tr295676978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása