Mint korábban megírtuk alig volt esélye összegyűjteni 990 ezer eurót (bő 300 millió forintot) a Politis.hu szerkesztőségének elindításához. Sajnos bejött a jóslatunk, ma, az utolsó nap 120 964 euró gyűlt össze az indiegogós kampányban, ami csak 12 százaléka a kitűzött célnak. Mint a grafikonon látszik, folyamatosan jöttek az egyéni előfizetők, s mivel egyik nap sem látszik semmiféle kiugrás, nem nagy merészség kijelenteni, hogy a vállalkozói szféra fantáziáját nem mozgatta meg a kezdeményezés. Nekik ugyanis 3300, 6600 és 16500 eurós előfizetéseket kínáltak a szervezők, ilyen mértékű növekedés az első néhány nap kivételével nem történt (az első tíz nap jött be az előfizetők harmada), s ez után már csak napi 1-2 ezer euróval nőtt az előfizetések összege.

 

Modern idők

2017.12.05. 19:01

Napról napra követjük a Politis.hu kampányának állását. Már az első napokon látszott, hogy a napi 16500 euró nem jön össze, és az elő hét után már látni lehetett, hogy napról napra csökken az új előfizetők száma. (A 16500 úgy jött ki, hogy a célként kitűzött 990 000 eurót elosztottuk a kampány hosszával, azaz 60 nappal.) Az első két hét 55 ezer eurója csalódás. Azt gondoljuk, hogy most már csak akkor lehet meg az induláshoz szükséges összeg, ha az egyéni előfizetők mellett szervezetek, intézmények, bal és liberális pártok tisztán közéleti elkötelezettségből nagyobb összeget invesztálnak előfizetésbe, és az őrült majmok sebességével elkezdik a Banánhéj, vagy Jéghegy elhárító csomagokat vásárolni. 

A kudarcnak egyébként számos oka lehet. Magyarországon még mindig nagyon kevesen fizetnek online tartalomért. Ráadásul a Politis esetében egy még nem létező médiumra próbáltak előfizetőket gyűjteni, azaz az előfizetőknek nem csak a pénzüket kellett megelőlegezniük, hanem a bizalmukat abban, hogy az új orgánum a jövő évi választások után tényleg színvonalas tartalmat fog előállítani. Talán jobb lett volna elindulni, és a megszerzett bizalomra építeni az előfizetők gyűjtését. További ok lehet, hogy Dudás Gergely annak ellenére, hogy az Index,hu főszerkesztője volt, kevéssé ismert az olvasók között. Egyszerűen nincs olyan olvasótábora, s közel sem sem olyan karizmatikus, mint például a kormánypárti sajtóban Bayer Zsolt, vagy a független oldalaknál Új Péter, vagy Tóta W. Árpád. 

Szerző: -szerk-

1 komment

A nap képe: 1977. július 24.

2017.07.22. 11:10

Szerző: -szerk-

1 komment

Csapás a múltból

2017.05.20. 08:42

12_vilaggazdasag_19870520_1.jpg

"... nem mondtak le arról, hogy a szükséges hardver és szoftver fejlesztésekkel alkalmassá tegyék irodai, vállalati és oktatási feladatok végzésére is." Ha ez sikerrel járt volna, hamvába holt volna az IBM PC! :)

Szerző: -szerk-

1 komment

Címkék: Enterprise 128

Kép a múltból 3.

2017.04.18. 09:52

A szerviz helye ma.

Kép a múltból 2.

2017.04.17. 09:48

A szerviz kívülről.

Kép a múltból 1.

2017.04.16. 09:32

Életkép a legendás Novotrade szervizről. Tévékészülék minden asztalon mert itt főleg home computereket javítottak. A kép bal szélén három floppy kelleti magát egy csomag Marlboro alatt, a kép jobb oldalán az asztalon pedig kettő. Előtte a földön három Commodore 1541-es floppy meghajtó, az asztalnak -feltehetően- egy Commodore 64 támaszkodik. A műszerész mellett, balra egy komplett Commodore 64 készlet. Középen a fehérikardigános szaki jobb oldalán egy Commodore monitor. Hátul a kép bal oldalán Commodore floppyk takarosan egymásra pakolva. Sokunknak elérhetetlen kincsek voltak ezek. 

ted2017.pngEurópai idő szerint csütörtök este tette közzé a TED New-York-i központja az áprilisi 24-én kezdődő, TED2017-The future you című ötnapos vancouveri rendezvényük előadói névsorát. A 74 fős listában Garry Kaszparov sakknagymester és Elon Musk amerikai üzletember mellett egy magyar fiatalember, Kocsis Tamás webfejlesztő neve is szerepel.

Adatbiztonság

2017.01.17. 11:19

Az egyik sarokban van a tűzfal, a titkosítás, az antivírus programok, stb., stb.,  a másik sarokban Dave, a felhasználó...

Developer, tester, client

2016.12.18. 18:15

we_suggest_you_give_the_client_a_summary_of_their_results.gif_300x229

Szőke András új tűzfala

2016.11.06. 17:11

Félénkek a borbarátok

2016.09.23. 19:24

dugo.jpgA bort rendszeresen vásárló fogyasztóknak is csak egy töredéke meri borbarátnak nevezni magát – derül ki a közelmúltban lebonyolított negyvenezres online felmérés, a Nagy Bor Teszt válaszaiból. A kutatás szerint a fogyasztók önbizalmának erősítése lehet a szakma egyik feladata a jövőben.

A prémium boros rendezvényeket szervező Winelovers online bortesztjét negyvenezren töltötték ki a nyár folyamán. Bár a kutatás nem nevezhető reprezentatívnak – a kitöltők statisztikai értelemben nem képezik le Magyarország lakosságát –, a Nagy Bor Teszt jó visszajelzést ad a piac igényeiről, fontos információkkal szolgál a boros szakma számára a fogyasztói szokásokról – nem véletlen, hogy a Borkollégium, a Vinoport és a Borászportál, valamint a Borháló Borkerekedés is támogatta a kutatást. 

A felmérés egyik fő megállapítása szerint a borkultúra folyamatosan fejlődik Magyarországon, ami a fogyasztók választásaiban is tetten érhető. Az otthoni fogyasztásra szánt átlagos palackár a 2012-es 761 forintról ezer forint fölé kúszott, amit egy-két éve még a legoptimistábbak sem reméltek. A négy éve felvett adatokhoz képest megduplázódott és már 12 százalékra rúg a pincészeteknél vagy boros rendezvényeken történő borfogyasztás. A vásárlások egyharmadára még mindig hipermarketekben kerül sor, de a borszaküzletek folyamatosan növelik részesedésüket: jelenleg az összes fogyasztás 15 százaléka származik szaküzletben történt értékesítésből.

A Nagy Bor Teszt egyik érdekes kérdése volt, miként ítélik meg saját kompetenciájukat a fogyasztók. A válaszok tanúsága szerint a kitöltők 42 százaléka tartja magát „egyszerű borfogyasztónak”, 39 százalék „érdeklődőnek”, 14 százalék „borbarátnak”, három százalék „borismerőnek”, minden századik válaszadó pedig „borszakembernek” vallja magát. A borbarátok és borismerők aránya ugyan 2012 óta folyamatosan nő, Kathona Krisztián, a Borháló borkereskedés beszerzési igazgatója azonban a mostani 17 százalékot is fájdalmasan kevésnek tartja. „A focihoz mindenki ért, aki megnézett két bajnoki meccset, de borbarátnak csak minden hatodik fogyasztó meri nevezni magát? – kérdezi.

A Borháló szakértője szerint a kilencvenes és kétezres évek minőségi forradalma és az azt körülvevő beszédmód sok fogyasztót tanácstalanná tett. „Pedig a borok élvezetéhez nem felsőfokú francia nyelvvizsga kell, hanem emberi nyitottság és némi gyakorlati tapasztalat: mire érdemes odafigyelni, amikor bort választunk vagy bort ízlelünk. És persze mindenekelőtt tisztában kell lennünk saját igényeinkkel, békében kell élnünk saját ízlésünkkel, stílusunkkal” – fogalmaz az igazgató, aki szerint a Borháló csaknem ötven egységből álló országos hálózatában lezajló találkozások, kóstolók pont ezt a „puha edukációt” szolgálják.

A Borháló borbeszerzésért felelős igazgatója szerint a Nagy Bor Teszt adatai alátámasztják, hogy a fogyasztói önértékeléssel nincs minden rendben. A saját hozzáértésüket vállaló „borbarátok” és „borismerők” között felül vannak reprezentálva a férfiak, a budapestiek, a magas iskolai végzettségűek, a vásárlásaikra több pénzt fordítók, míg kevesebben vannak a nők, a falun vagy kisebb városban élők, a kevésbé iskolázottak.

Az „érdeklődők” csoportjának ízlése és igényessége ugyanakkor a többi válaszból leszűrhetően sokkal inkább hasonlít a magukat borbarátnak nevezőkéhez, semmint az egyszerű fogyasztókéhoz – a lényegi különbség tehát egyedül abban áll, hogy kevesebbre taksálják magukat. Miközben fogyasztási és vásárlási szokásaikat tekintve a magukat az „érdeklődők” közé sorolók inkább átlagosak, a csoport nyitottnak mutatkozik, ha új vásárlási módokról vagy új ismeretek elsajátításáról van szó. „Üzleteinkben tapasztaljuk, hogy törzsvásárlóink egyre bátrabban kérdeznek, és egyre többet időznek a boltokban borokról beszélgetve, bort kóstolva. Ezért is fontos, hogy a pincészeteknél és a szaküzletekben is egyszerű élvezeti termékként beszéljenek a borról az azzal foglalkozók” – mondja Kathona.

A borfogyasztók nyitottságának másik jele, hogy szolidan nő a bort interneten vásárlók aránya, és még jobban emelkedik azoké, akik tervezik, hogy online kereskedésben szereznek be bort. „Az online vásárlás a bizalom jele. A fogyasztó bízik a borászokban, megvannak a kedvencei, de szívesen kipróbál új dolgokat is. És igen, bízik a kereskedő és a borász értékítéletében is, hogy jól árazzák be az adott tételeket – mondja Harsányi Dávid, a Winelovers kutatásvezetője. – Ennek a nyitott, kereső, próbálkozó magatartásnak kiváló színtere az internet, ahol a vevők nemcsak a borokat találják meg azonnal, de a róluk szóló leírásokat és más fogyasztók értékelését is" – teszi hozzá.

szalay-annamaria-emlektabla.jpgNem mondanám botrányosnak, és nem is vonnánk le semmiféle általános tanulságot a nihilista korról, amelyben élünk, de jellemzőnek érezzük, hogy az emléktáblán nem sikerült helyesen leírni az elhunyt nevét. A "szobrásznak" komoly baja lehetett a "t" betűvel is, több helyen kihagyta: a kiállítóterem helyett kiállítóermet, a szüntelenül helyett szünelenült, az értékeken helyett érékekent vésett a kőbe. ez azért így elég gyalázatos. Csak, a pontosság kedvéért, az "alkotást" Blaskó János szobrászművész követte el. (A teljes cikk a itt olvasható.)