nyalóka.jpgEgyüttműködési szándéknyilatkozatot és hűségnyilatkozatot írt alá néhány információbiztonsággal foglalkozó szervezet.

Hazánkban az információbiztonsággal foglalkozó szervezetek nagy örömmel fogadták az Országgyűlés által ezen adatok és kritikus infrastruktúrák védelme érdekében elfogadott, az állami és önkormányzati szervezetek elektronikus információbiztonságával foglalkozó törvényt. "Ezért jelen nyilatkozatukkal demonstrálni szeretnék egyetértésüket a kormányzati törekvésekkel és együttműködési szándékukat a kormányzati szereplőkkel" -- áll szó szerint az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) közleményében.

A nyilatkozat aláírói kölcsönösen megállapodtak az alábbiakban:

  • az infokommunikáció szolgáltatásai manapság olyan alapszolgáltatássá váltak, melyek megbízhatósága és védelme kiemelt figyelmet igényel

  • szakértelmüket közös fellépéssel és együttműködéssel ennek szolgálatába állítják

  • szakmai kérdésekben a mindenkori hatályos jogszabályok adta kereteken belül egyeztetnek

  • az információbiztonságot érintő kutatásokban, felmérésekben együttműködnek, eredményeiket a lehetőségeikhez mérten megosztják egymással

  • azok a kollégák, akik több szervezetnek is tagjai, segítenek élénkíteni az információáramlást

  • az it biztonság témakörében megrendezett eseményeiken kölcsönös megjelenési lehetőséget és tagjaiknak öt százalékos kedvezményes részvételt biztosítanak egymás számára

  • szorgalmazzák egyéb, hasonló területen működő szakmai szervezetek csatlakozását a nyilatkozathoz

Laufer Tamás, az IVSZ elnöke üdvözölte a megállapodást, fontos momentumként értékelte az érintett szervezetek egységes fellépését és az összefogás kormányzati támogatottságát egy olyan világban, ahol egyre nagyobb kiber-fenyegetettséggel kell számolnunk, ez alól nem mentesülhet Magyarország sem. Személyes garanciát vállalt arra, hogy az IVSZ – a szövetség meghatározó tagjaként – a jövőben hangsúlyt helyez arra, hogy a tagságában összpontosuló szakmai potenciált a kormányzattal együttműködve a hazai kibertér védelmének szolgálatába állítsa.

(Az IVSZ elnöke néhány héttel ezelőtt nyilatkozta azt, hogy a szakma szövetségének távol kell tartania magát a politikától. Úgy tűnik ennyi ideig sikerült. A -szerk- megjegyzése.)

A megállapodás aláírói:

Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület
ISACA Magyarország Egyesület
IVSZ ICT Security munkacsoport
KIBEV Önkéntes Kibervédelmi Összefogás
MISZK Számítástechnikai és Informatikai Szakbizottság

A bejegyzés trackback címe:

https://minuszos.blog.hu/api/trackback/id/tr605345942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása