Toshiba: kitörölheted vele

2013.08.27. 19:57

A Toshiba a világon elsőként olyan papírtakarékos másolónyomtató készülékét valamint papír újrahasznosító és archiváló egységet dobott a piacra, amelyek használatával akár ötször-tízszer is lehet nyomtatni ugyanarra a papírra, így az irodai papírfelhasználás akár 90 százalékkal csökkenthető.


A Toshiba e-STUDIO306LP készülék egy speciális, kék színű, alacsony hőmérsékleten fixálható festékkel nyomtat, és a kinyomtatott dokumentumról ezt a speciális festéket -mint az a videón is látható) a Toshiba e-STUDIORD30 papír újrahasznosító és archiváló egységgel hő hatására színtelenné lehet tenni, virtuálisan le lehet "törölni".

A Toshiba RD30 papír újrahasznosító és archiváló egység nem csak a dokumentumok szkennelésére képes, hanem a Pilot Frixion tollal írt megjegyzéseket is színteleníti. Így a papírra újra meg újra lehet nyomtatni, ugyanakkor a korábbi dokumentum(ok) képe elektronikus formátumban továbbra is elérhető. Az eljáráshoz ráadásul nincs szükség speciális papír használatára.

Bár a papírmentes iroda egyelőre elérhetetlen álom (állítólag a Budapesti Gazdasági Főiskolának már majdnem sikerült), a Toshiba e-STUDIO306LP/RD30 készülékek egy új fogalmat vezetnek be az irodai világba: az átmeneti dokumentum fogalmát. Hiszen sokszor csak átmeneti dokumentumokat nyomtatnak ki a felhasználók, majd az elolvasás, bemutatás, felhasználás után néhány nap múlva nem lefűzik, hanem megsemmisítik azokat. Ezekben az esetekben van létjogosultsága a Toshiba RD30 papír újrahasznosító és archiváló egységnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://minuszos.blog.hu/api/trackback/id/tr375480957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása