A SYNERGON Informatika Nyrt. 100 százalékos tulajdonú leányvállalata a SYNERGON Integrator Kft. az Új Széchenyi Terv keretében kiírt Gazdaságfejlesztése Operatív Program GOP-1.2.1-12/B jelű „Innovációs és technológiai parkok, valamint fejlesztési központok támogatása” pályázaton, a beadott „SYNERGON Data Center eszközpark” című pályázatával 1 998 941 448 forint vissza nem térítendő támogatást nyert el.

A pályázati pénz felhasználása során a SYNERGON a meglévő és új ügyfeleinek kiszolgálására, cloud és integrációs portfóliójának bővítésére adatközponti beruházást indít el. A társaság a legmodernebb, a kor informatikai és távközlési igényeit legjobban kihasználó technológiai lehetőségek felhasználásával kívánja megépíteni Magyarország legmodernebb, jelentős részben megújuló, részben geotermikus energia ellátáson alapuló adatközponti megoldását.

„A SYNERGON áttekintette a jelenlegi adatközponti piaci lehetőségeket, amely alapján arra a következtetésre jutott, hogy a jövőben az adatközponti szolgáltatások az infokommunikációs piac egyik meghatározó színtere lesz. Megállapítottuk, hogy a meglevő hazai és regionális kapacitások mellett létjogosultsága van mind energetikai, mind pedig elhelyezési és üzemeltetési szempontból fejlettebb adatközpontok kialakításának. A piacon ismert problémák megoldása érdekében a SYNERGON első körben egy 2 000 m2-es, majd a későbbiek során akár 5 000 m2-ig bővíthető moduláris, telekommunikációs szolgáltató-semleges adatközponti létesítmény létrehozásának előkészületeit tette meg. A megvalósuló adatközpont terveink szerint megújuló energiaforrások felhasználásával tud majd működni" – nyilatkozta Rácz Imre a SYNERGON Integrator Kft. ügyvezetője.

A bejegyzés trackback címe:

https://minuszos.blog.hu/api/trackback/id/tr505011086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása