Február 25-én, a Barcelonában megrendezett Mobile World Congress keretein belül mutatta be a PayPal az okostelefonokat bankkártya terminállá alakító PayPal Here új, európai piacokra szánt verzióját. A szolgáltatás használatához egy mobilalkalmazás, illetve egy chipkártyák olvasására alkalmas külső eszköz szükséges, amely bluetooth-on kapcsolódik a telefonhoz.

A fizetéshez mindössze az alkalmazásban a kereskedőnek be kell írnia az összeget, a vásárlónak pedig bankkártyáját a készülékbe helyezve meg kell adnia a PIN kódját és jóváhagyni a fizetést, akár a hagyományos kártyaterminálok esetében. A számlát az alkalmazáson keresztül emailben vagy smsben lehet elküldeni a vásárlónak.

A PayPal elsősorban kisvállalkozások és nem állandó helyen dolgozók – például futárok –számára ajánlja a szolgáltatást. Hill Ferguson, a PayPal temékekért felelős alelnöke szerint a vállalatnak kiemelkedően fontosak a kis cégek igényei: „A PayPal felhasználók magját a kisvállalkozások adják, ezért rendkívül fontos számunkra, hogy életüket egyszerűbbé, üzletüket pedig nyereségesebbé tegyük. Számos megkeresés érkezett hozzánk partnereinktől, akik szerettek volna egy egyszerű, biztonságos módot a bankkártyák elfogadására, amit bárhol és bármikor használhatnak. Erre az igényre válasz a PayPal Here” – mondta el az alelnök.

A rendszer működéséhez nincs szükség külön szerződésre, nincs beüzemelési és havidíj, csupán az eszközt kell megvásárolni, illetve a fizetések után von le jutalékot a PayPal. A PayPal Here új verziója először az Egyesült Királyságban lesz elérhető idén nyártól. A szolgáltató azonban a későbbiekben több európai piacra is bevezeti a rendszert.

A bejegyzés trackback címe:

https://minuszos.blog.hu/api/trackback/id/tr555105368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása