startup.png

Tehát a hír szerint az Ustream Hungary Kft. start-upnak számít. Nyilván azért, mer' csak. Mer' az olyan menő, meg a befektetőknek erre áll fel. Vagy miért?

Az Ustream 2007-ben kezdte meg a működését. Hat éve. Tuti biztos, hogy amíg meg nem veszi valamelyik nagy internetes cég, addig start-up lesz társaság.

A cég már 2009-ben összesen 14 millió dollárt tudhat magáénak különböző amerikai tőkebefektetőktől. Az MTI által közölt forgalmi adatok kezdő cégre utalnak? 2010-ben 808, 2011-ben 1,35 milliárd forint. Ha ebben az ütemben növekedtek, akkor 2012-ben 1,892, idén pedig 2,433 milliárd fotint eredményt fognak elérni. És persze 2010-ben és 11-ben is nyereséges tudott lenni a cég, ahogy ezt már korábbi írásunkban is megjósoltuk.

Idézek a közleményből: "A Ustream az élő, interaktív videó közvetítésben vezető cég a világon. A platform korlátlan számban képes összekötni a közvetítőket és a nézőket. A felhasználók száma jelenleg több tízmillió a világon, a termék számítógépen, tévén és mobiltelefonon egyaránt használható." Egy piacvezető társaság start-up? Persze lehet, egy induló piacon, de ez nem az, itt bizony vannak vetélytársak. Ennyi erővel a Microsoft is állíthatná magáról, hogy start-up.

Az meg milyen már, hogy azon sirdogálnak, hogy nem találnak megfelelő irodát, miközben Budapest egyik legszebb központi részére, az Andrássy útra költöznek. Szánalmas!

Akárhogy is, az Ustream nem start-up cég.

A bejegyzés trackback címe:

https://minuszos.blog.hu/api/trackback/id/tr705433948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chris_ 2013.07.31. 19:44:42

"Az meg milyen már, hogy azon sirdogálnak, hogy nem találnak megfelelő irodát, miközben Budapest egyik legszebb központi részére, az Andrássy útra költöznek. Szánalmas!"
Ennek így mennyi értelme van a tények ismeretében?
Az Andrássy úti iroda miatt sirdogál a cég? Nem. Azon "sirdogált", hogy ELŐTTE nem találtak megfelelőt, és azt is belső kialakítás, frekventáltság...stb. szempontokból értették, nem pedig külcsínre.
Egyébként ha nem vagy tisztában a startup jelentésével, javaslom neked a Wikipedia cikkét: en.wikipedia.org/wiki/Startup_company
Nem biztos, hogy neked blogot kellene írnod, ha ennyire fogalomzavaros vagy. :)
süti beállítások módosítása