A UPC ma délután jelenti be hogy 240 megabájtos internetszolgáltatást is képes már nyújtani. Üröm az örömben, hogy a a kiszivárgott bejelentéssel kapcsolatban a UPC felhasználói ahelyett, hogy átadták volna magukat a felhőtlen és optimista derűnek, inkább panaszaikkal, pikirt megjegyzésekkel árasztották el a szolgáltatót.

Mint a UPC oldalán olvasható: "nagy bejelentéssel készülünk, amit itt a facebook oldalunkon láthattok augusztus 24-én 2:40-kor! Leleplezzük, mit is jelent nálunk az új dimenzió. Szerintetek mi lehet a UPC őszi, hatalmas újdonsága?"

Jöttek is a válaszok rendesen. Hogy megkönnyítsük a UPC marketingeseinek életét, összegyűjtöttük előfizetőik néhány észrevételét.

- Kedvezmények a sok éve meglévő ügyfeleknek, nem csak az új belépőknek?

- A sport csatornák bővülnek a digi sport csatornákkal hogy a kézilabda barátok tudják nézni a BL mérkőzéseket .Az elvett zene csatornákat visszaadják ,Az előfizetési díjakat a nyugat európai szintre csökkentik és a szolgáltatás színvonalát a nyugat európai szintre emelik a tv, internet és a telefon szolgáltatásnál és eltörlik az előfizetők közötti megkülönböztetést a díjfizetésben és eltörlik a minden jogalapot nélkülöző hűség szerződést Olyan beltéri egységet adnak ami kifogástalanul működik. Előre is köszönjük!

- Remélem megszüntetik a 300 GB-os havi limitet.

- Olyan internet, ami nem szakadozik?

- Normális, folyamatos internet? a 15 éve elavult kábelek cseréje kanizsán? megszűntetik azt a kib@szott saját kártyás szemétséget, hogy lehessen nézni a kábeles digitális adást anélkül is?

- Emeltek végre normális feltöltési sebességre?

- Dunakeszin is lesz végre szolgáltatása a UPC-nek?

- Pl. zöld szám lesz a 1221 és bárhonnan ingyen lehet hívni ;-))

- Végre stabil szolgáltatást? Az elavult hálózatok cseréjét?

- Végre rendszeresen lesz update-elve a Google+ oldala is a UPC-nek?

- Szép szavak, de a XI. kerületben ma sincs net (ebben a hónapban harmadszor), tehát a sávszélesség 0, azaz nulla!

- 240 mbit/s sebesség a 100 mbit/s-os hálókártyán! Na ez a nagy megvezetés! Bp legfeljebb de vidéken a sok beázott csatlakozon nevetséges! Augusztus 19 nem tudtak urrá lenni 16 órán keresztül egy müszaki problémán! Akkor mit várunk a többitől! Valamit dobni kell mert kicsinálja öket a digi! Vagy már kis is csinálta?

- IPv6, amit már tavalyra ígértek?

- Király, remélem az UPC telekom is dupláz -ingyen ...már rohadtul égő hogy UPC sosem fejlesztett a monori körzetben- bár jön a digi és szépen kiszorul erről a területről a UPC.

- Végre rendesen fogjátok tölteni az elektronikus műsorújságot? Végre minden műsor sorozatlinkben lesz?

- Végre új, modern, könnyen használható és gyors programot kapnak a set-top-boxok?

- Had találgassak... talán gyorsabb szerviz, kiszállás, ügyintézés. Sajnos az anyukámék ráfaragtak, hogy a UPC-hez mentek egy hónapja! Nem ment ki hozzájuk a szervíz, pedig sokszor telefonáltak, de azóta se mentek ki, de a számlát kiküldték. De ma bement az anyukám és bevitte nekik a számlát ,amit természetesen nem fog befizetni, mert nem kapott érte semmi szolgátlatást, mert azóta se jó a készülék, semmi jel nincs rajta. És ezért hogy ne maradjon tévé nélkül vett egy dekodert! Ez ma 21.század?!

- Működőképes internet szolgáltatás? Mondjuk olyan, amiért még az emberek fizetni is képesek lennének. ami nem megy el 10 percenként, ezzel fejfájást okozva egy olyannak, akinek ha elmegy a net, akár több ezret is bukhat valami ilyesmit.

Az 29-es körzet külön figyelmet érdemel, hiszen innen nagyon sokan fejezték ki elégedetlenségüket. A UPC Magyarország élére nemrég kinevezett Severina Pascu figyelmét remélhetőleg fel fogják hívni az illetékesek az anomáliára.

- Pl. a 29-es körzetben is elérhető lesz a videótár, és a távolról programozható beltéri? Ja nem, ez ebben az évszázadban biztosan nem lesz kész, ha az elmúlt 10 évben nem sikerült...

- A 29-es körzetben is annyi lesz a net, mint amennyiért reklámozzátok a tévében (és adjátok máshol)?

- Csak is olyan, amit a 29-es körzet nem élvezhet!

- A duplázás csak a kábel-netre vonatkozik - gondolom. Az ADSL-t nem hiszem, hogy gyorsítani fogják. Nálunk a 29-es körzetben sajna csak az van.

- 29-es körzet? Jahhh.. az ráér.. Mivel mi tartjuk el a UPC-t.

- Lesz a 29-es körzetben is normális net?

- Végre a 29-es körzetben is lesz normális internet? És nem kell max 120 Kb/sec tényleges sebességért annyit fizetnünk, mint máshol az országban 10 Mb/sec-ért?


- A 29-es körzet kap rendes kábelhálózatot, netet, videótárat ugyanannyiért, mint máshol az országban. A cég marketingesei megtanulnak magyarul, és megértik, hogy a tű nem éles, hanem hegyes! Kedves UPC, tűéles kép nincs, tűhegyes lehetne, de annak semmi értelme.

Severina Pascu

A bejegyzés trackback címe:

https://minuszos.blog.hu/api/trackback/id/tr105474664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

valerio 2013.08.24. 22:56:08

Amiből NAGYON ELEGEM VAN:
Hetente 7 alkalommal kapok ebből a bosnyák levélből:

Kedves Olvasó,

Jelenleg folytat számlavezetési szolgáltatást.
Mint előfizető, akkor van szükség, hogy erősítse meg a folyamatos tagságot.
Ha nem hagyja jóvá a folyamatos tagság vezet szolgáltatás felfüggesztése.
Geachte Upc rekeninghouder

We zijn momenteel bezig met onderhoud.
Als abonnee bent u verplicht om uw voortdurende lidmaatschap te bevestigen.
Mocht u uw voortzetting van het lidmaatschap te bevestigen zal leiden tot dienst schorsing.

Klik hier om in te loggen en te bevestigen in een simpele stap.

LET OP: Dit is een verplichte maatregel. Het niet
update uw informatie zal leiden tot dienst schorsing
dank u
admin
Upc Admin Update ®
Copyright © 2013

Kattintson ide a belépéshez, és erősítse meg egy egyszerű lépésben.

FIGYELEM: Ez egy kötelező intézkedés. elmulasztása
Adatainak aktualizálására vezet szolgáltatás felfüggesztése
köszönöm
admin
Upc Admin Update ®
Szerzői jog © 2013

dr kíváncsivagyok 2013.08.24. 23:23:11

Szarjankók... 6 éve fizetek tisztességesen és magasabb a díjam mint az új belépőknek...
Az internet akadozik...
Már megint ideje lesz bemennem leordítani őket...

nyistapista 2013.08.24. 23:35:45

@dr kíváncsivagyok: nem leordítani kell a fejüket, hanem írni kell nekik egy normális hangvételű emailt. fel fognak hívni. nyilván nem vágják hozzád azonnal a legjobb ajánlatot, de velem jó fejek voltak, és kaptam ingyen egy jobb csomagot.

ha a neted akadozik, ugyanez érvényes. lehet, hogy cserére szorul az upc-router vagy ha a van, a wifi-router.

Kirándulás · http://www.adventures.hu 2013.08.25. 07:11:29

Mióta Digis vagyok, nem érdekel a téma. Csak a választási lehetőséggel nem rendelkezőket sajnálom. Ahova a digi beteszi a lábát, ott a upc-nek sanyi. Imádkozzatok.

Andi1234 2013.08.25. 07:54:55

29-es körzet. Már többször elmondta a kedves UPC, hogy a rendszer nem alkalmas a gyorsabb internet szolgáltatásra és nekik nem éri meg a fejlesztés. Ezt mondjuk elfogadom, de azt nem, hogy a lassú netért miért kell sokkal többet fizetnünk? Szerintem ez kimeríti a tisztességtelen üzleti magatartás fogalmát!

Before · http://azbeszt.blog.hu 2013.08.25. 08:27:16

Egyik-másik anyázón besírtam. Persze a panaszuk jogosságából nem von le semmit, hogy egy makogó majom szintjén kommunikálnak, de hihetetlen nevetséges az ilyen primitív oltáskat olvasni.

pógi 2013.08.25. 09:26:33

kedvesen megkérdeztem őket, hogy tudják-e űberelni a T-Mobil/T-Home vagy hogy is hívják most ajánlatát...? tudták :-)

My name is Buck and I came here to fuck 2013.08.25. 09:53:52

51-es körzetben mi a helyzet? Ott már a zufók szolgáltatják a zinternetet?

igazi hős 2013.08.25. 09:56:49

Röhej ez a panaszáradat. Nem mondom, hogy nincs gond a szolgáltatással, de kevesellni az 5 Mb uploadot és a 300 GB limitet kicsit furcsa. Normál felhasználásra mindkettő több mint elég, ha sokat akarsz torrentezni, fizess érte.

@Kirándulás: Hála a mindenféle szopatásnak (extra adók), a Digi is leállt. 5 éve itt vannak tőlem 300 méterre a paneloknál, ígérték, hogy jönnek tovább. De most már szó sincs terjeszkedésről. Ha van még kis pénzből lefedhető sok ember (azaz nagy társasházak egy kupacban), ott talán lesz a közeljövőben Digi, bár szerintem az ilyen helyeket már rég elérték.

féregírtó 2013.08.25. 10:01:29

Én is UPC -ről báltottam Digire már egy éve. A különbség valami brutális. UPC = lassú, drága net, olyan kábelTV szolgáltatással, aminek a képminősége már negyven éve is gáz lett volna.
Digi = otikai hálozat, brutál gyors Net hatalmas feltöltési sebességgel, a Tv képminősége még analóg csatornák esetében is kristály tiszta. Mindez nevetségesen jó áron. (Mint ugyanez nyugaton)
Itt az alkalom a UPC -nek, hogy az elavult hálózatukat lecseráljék optikai rendszerre, ezzel megtartva a jelenlegi ügyfeleit. Különben mennek a levesbe, a Digi teljesen ki fogja őket szorítani. Ha a Digi képes hónapok alatt komplett városokat, körzeteket optikai szálakkal behálózni, a UPC is meg tudná tenni.

féregírtó 2013.08.25. 10:06:27

@igazi hős:
Olvasd el mégegyszer azt a panaszáradatot. Pont nem a sebességről szól.

igazi hős 2013.08.25. 10:13:22

@Andi1234: Az egykori Monortel területen lenni szívás. A UPC nem fog nektek kábelhálózatot újraépíteni, nem éri meg. Ha a T-nek (vagy bárki másnak) megérné, akkor ő adna olcsóbb ADSL-t. De ez sem éri meg, az ADSL halott, a mobilnet is gyorsabb nála. Reménykedjetek, hogy előbb-utóbb elég olcsó lesz a mobilnet és ott lehet hagyni a UPC-t.

igazi hős 2013.08.25. 10:15:54

@féregírtó: Idézem: "- Emeltek végre normális feltöltési sebességre?"
A feltöltési sebesség akkor számít, ha nagy leveket küldesz, fotóalbumokat csinálsz a neten, videót töltesz fel, vagy -ami a legjellemzőbb- torrentezel.

wh 2013.08.25. 10:21:00

Nem mindegy ám, hogy 240Mbit/s vagy 240MByte...

Mi vettünk olyan tévét amihez nem kell a set-top-box, azóta minden kiváló.
Nem tudom ki az a kőkorszaki aki nem hallott még a Gigabites hálókártyákról, a kábelmodemben is az van (nem hálókártya hanem MAC, de itt mindegy), illetve már az olcsóbb routerekben is. Az asztali gépekben meg már kb 10 éve.

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2013.08.25. 10:25:03

szintén digi felhasználóként úgy érzem, hogy nincs sok okom panaszra

igazából azt se tudom, hogy mi a tököt kezdenék 240 megabájtos internetszolgáltatással

SkizofrénSün 2013.08.25. 10:58:47

@igazi hős: Igazad van a 29-es körzettel kapcsolatban; nem akar itt senki se fejleszteni. A Digi izgatta a népeket itt, hogy gyövünk, de bő másfél év alatt semmi se lett belőle.

meggyes alfonz 2013.08.25. 11:02:15

Régi előfizető vagyok a most hirdetett új belépők árával. Hogy hogyan? Felemeltem a telefont és lealkudtam.... Nem sírni kell, hanem intézkedni!

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.08.25. 11:17:51

@nyistapista: én a Vodával jártam úgy. Szidom őket régóta, nem csak fórumokon, hanem névvel, ügyfélszámmal azonosítva e-mailben is. Most szükségessé vált egy SIM csere, ami náluk listaáron 7000Ft. Felhívtam őket, hogy felöltőkártyára váltanék, megkérdezték az okát, mikor elmondtam, hogy mikro SIM kellene a jelenlegi helyett, szinte azonnal és kérés nélkül felajánlották az ingyenes cserét.

UPC-ről nem tudok hasonló jókat elmondani. Amíg ügyfelük voltam, csak a szívás ment. A tévé ugyan most is UPC, de azt nem nézem, max. a háttérben megy, hogy ne legyen csend. Hát nem akarom dícsérni, de... nem is lehet. :(
Különösen az analóg szolgáltatásuk ritka ótvar.

☉ ☾ 2013.08.25. 11:33:54

Magyarországon nincs fogyasztóvédelem.

Ami ezen a néven fut, az egy korrupt, havi háromszáz + EU támogatásokért megvehető fideszközeli tolvaj banda.

oc 2013.08.25. 11:35:04

Egy picit azért védeném a UPC-t, 6 éve van előfizetésem, XI. kerület, semmi gondom nincs velük. Gyakorlatilag 1x beszéltem velük, amikor megrendeltem.

Persze, itt is elmegy néha a net, kb. 3 havonta fél órára, de ennyi nekem belefér, nem 100% hozzáférést fizetek...

A sebesség konkrétan nem érdekel, ha a mostani csomagomat megduplázzák, alighanem visszaváltok egy kisebbre.

Egy dolog zavar, hogy minden általam nézett sportesemény a Digi-n van, és azt bizony a UPC szerintem sose fogja adni. [A DigiSport a Digi kezében egy olyan ütőkártya, amit semmi pénzért nem osztana meg a fő konkurenssel...]

Shopping 2013.08.25. 11:40:33

Szarok!

Már 2 éve átmentem a Digi-hez.

FELE annyiba kerül + NO hűségnyilatkozat !

mivanmivan 2013.08.25. 11:46:39

Sokáig az UPC-től vettem igénybe a műholdas tévét. Mindig csak az új előfizetőknek voltak kedvezményeik, aki régóta volt náluk arra tettek nagy ívben. Többször próbáltam velük alkudozni, de elhajtottak, még úgy is, hogy megmondtam, hogy felmondom az előfizetést. Egyszer kaptam egy jobb ajánlatot az internetszolgáltatómtól. Telefonon mondtam fel a UPC-t a "szerződések felmondása" menüpont alatt (akkor még), egyből kérdezte a vonal másik végén a "kedveshölgy" hogy miért mondom fel, elmondtam neki, hogy azért, mert kb féláron adják az új előfizetőknek azt, amit nekem, és semmilyen kedvezményt nem kapnak az olyan balekok akik régóta előfizetőjük. Erre megkérdezte, hogy mennyiért fogom igénybe venni az új szolgáltatótól a tévét. Mondtam egy összeget, erre azt mondta, hogy annyiért ők is tudnák adni. Mondtam neki, hogy ezt már bukták, mert amikor korábban megpróbáltam csökkenteni a díjat elhajtottak a búsba. Azóta már többször váltottam tv szolgáltatót, de UPC-t soha többé nem akarok!

nniicckk 2013.08.25. 12:01:35

Szerintem egy rakas szar az upc. Draga is, lassu is. Nevetseges, hogy havi 5-6 ezer forintert csak 5-10 mbit feltoltesi sebeseget adnak. Loszart sem er a letoltesi sebeseg, ha a feltoltes kurva lassu. A diginel, legalabb a fele a feltoltesi sebesseg, nem a tizede, huszada.

Szagértő szakértő 2013.08.25. 12:03:35

@Kirándulás:
Így van, nálunk ugyanez volt. Volt egy nagy irodája az UPC-nek a lakótelepen, és volt 4 buszmegállóval arrébb mégegy.
Megjött a Digi, feleannyiért adott mindent (TV net telefon) persze a net 20x gyorsabb...
A lakótelepi iroda 2-3 hónap után beárt (amikor már mindenki felmondta a szerződését :D ) a távolabbi húzta még fél évig.... Azóta kb mindenki digis.... :)

Aztán a birkák 1 évvel később jöttek kampányolni, hogy menjünk az UPC-hez. Nem bírtam megállni, hogy mondjam nekik, hogy az egész lakótelep UPC-s VOLT. Gondolkodjanak el, hogy miért. És elkezdett magyarázni a szervizhálózatról, meg a Digi szar szolgáltatásáról.
Mondtam neki, hogy egyszer szombat reggel bekapcsolom a gépet, nincs net. Nézem, WTF. Átmegyek szomszédhoz, neki sincs. Hinnye ennek fele sem tréfa, hívom a Digit. Ránéz, mondja, igen látja, nem válaszol a lépcsőházi eszköz. Küldi a szerelőt.
Hosszú hétvége pont, gondoltam 4-5 nap minimum net nélkül...

Kb 2 órával később csörög a telefon. Felveszem. Gipsz Jakab vagyok a Digitől, elhárítottam a hibát, a lépcsőházi eszköz tápegysége pusztult meg, kicseréltem. Kérem ellenőrizze van-e internet, 10 perc után visszahívom. Addig nem megyek el...

Miután felszedtem az állam a padlóról, megnéztem, volt net...

Most 6 éve van digink, semmi más probléma nem volt még velük.

eßemfaßom meg áll 2013.08.25. 12:05:33

@igazi hős: Magyarul azt csinálod amire az internet való

Dr. Panasz Muki 2013.08.25. 12:32:57

Emiatt a nagy bejelentés miatt állt le a net tegnap este 6-tól ma reggel 11-ig? A telefont fel se vették, csak egy géphang mondta be, hogy dolgoznak a hibán.

250130 2013.08.25. 12:45:28

soha többé digi, a legszarabb szolgáltató, ezerszer jobb a upc vagy a telekom

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.08.25. 12:55:44

@250130: ezt milyen tapasztalatra alapozod? Mert a supportjuk nulla, de egyébként elég jól elvagyok velük.

250130 2013.08.25. 13:08:51

@álfirkász: a 0 csatornakínálatra, amit ráadásul kedvük szerint változtatnak (discovery, comedy central). A net nálam csak papíron volt gyors, emellett akadozott. Bekötés minősége borzalmas volt.
Inkább fizetek 2 ezerrel többet normálisabb csatornákért meg settopboxért.

zsoci 2013.08.25. 13:24:57

Én baromira nem értem ezeket a panaszokat.

nekem hibátlanul működik az emúlt 6-7 évben, talán kétszer volt leállás olyan 1-2 órára.Sohasem akadozik, sohasem lassú.

A sportcsatornák és a zenecsatornák a francnak sem kellenek.

A Settop box softwerén lenne javítani való, a legelső volt a legjobb, ez a mostani néha hülyeséget csinál, például nem hajlandó párhuzamosan két műsort felvenni.

Összegezve én teljesen elégedett vagyok velük.

Az meg milyen hülye kérdés, hogy 100mb hálókártyán 240 mb? Van még olyan gép amiben nem gigabites a kártya ? Az úgysem tudja kihasználni a sávszélt basszus.

eßemfaßom meg áll 2013.08.25. 13:26:08

@250130: ez is egy vélemény, nekem pestilakban digi jön a falból 20/10es net mindig tudja a 20/10et, nincs róla emlékem, hogy az elmult 2,5 évben elment volna, ezért fizetek havi 2700at hüségszerződés nékül

fatornyos megyeszékhelyemen jelen lakásomban egyedül tédsl elérhető, itt 5ezret fizetek 1 év hűséggel 10/0,5 netért, naponta meg megszakad, háromnegyed éve alatt miáta használom volt már egy boldog napom amikor egyáltalán semmi nem jött ki a drótból.

Pár hónapja járt erre a digis véleménykutató, remélem nem én egyedül mondtam neki, hogy várom őket mint a messiást.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.08.25. 13:28:51

@250130: ja, hogy te tévé... Nálam a digi=internet. Tévét eszembe sem jutott. Illetve egyszer, mikor a júpici kiakasztott azzal, hogy elvett az analógról minden nézhetőt.
Discovery? Hát azon én nem látok semmi sajnálnivalót. Már rég töröltem a tévémből, hogy még véletlenül se kapcsoljak rá, annyira szar a műsoruk.
Egy reality adóvá züllesztették. :(

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.08.25. 13:30:15

@zsoci: nem egyformák a hardveres feltételek mindenhol.

eßemfaßom meg áll 2013.08.25. 13:32:57

@zsoci: "Van még olyan gép amiben nem gigabites a kártya ? Az úgysem tudja kihasználni a sávszélt basszus."

Nyilván mindenki lecserélte már az 5 éves gépeit, azért virágzik máig az xp.

zsoci 2013.08.25. 13:39:59

@eßemfaßom meg áll: Ahoz a éphez meg nem kell 50mb gyorsabb előfizu, mert úgysem tudja kihasználni. Hol itt a gond? Amúgy egy gb hálókátya van vagy 2e ft. Aki meg XP-t használ, az meg is érdemli, hogy szenvedjen. Egy olyan oprendszer ami már 5 év is szar volt és elavult....

@álfirkász: Én a XI és IX kerületről és Szentendréről tudok nyilatkozni, ezeken a helyeken hibátlan.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.08.25. 13:43:44

@eßemfaßom meg áll: nekem az XP-s gépemben alaplapra integrált gigabites kártyám van.
Viszont a gép és a net között még ott egy router is.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.08.25. 13:44:51

@eßemfaßom meg áll: csak a lényeg maradt le...
Szóval ott egy router is, tehát elvileg többen is használhatnánk azt az egy előfizetést és akkor már lehet értelme a nagyobb sávszélnek úgy is, ha egy-egy gép max. 100mbps-t tud.

Circus 2013.08.25. 14:16:01

A UPC szar, elavult technológiával, a Digi önhtalmúlag dobálja ki/cseréli le a csatornákat... Mi marad?

féregírtó 2013.08.25. 14:26:35

@igazi hős:
"@féregírtó: Idézem: "- Emeltek végre normális feltöltési sebességre?""

A sebesség miatti panaszok az aránytalan drága díjakkal függenek össze. A többség nem a sebesség miatt anyázik.

eßemfaßom meg áll 2013.08.25. 15:42:02

@álfirkász: nekem meg a w8-as gépemben 100-as, mi következik ebből azon kívül, hogy semmi? Régi gépen is szükség lehet sokGB-os letöltésekre, és gigabites gépet is sokan használnak maximum facebookra.

Teszem hozzá, engem baromira nem érdekel a letöltési sebesség, a 20as digi tökéletesen elég, a feltöltés az ami számít.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.08.25. 15:49:58

@eßemfaßom meg áll:

"Nyilván mindenki lecserélte már az 5 éves gépeit, azért virágzik máig az xp. "
Tökmindegy, XP van-e a gépen vagy sem, lehet benne gigás kártya, tehát _ELMÉLETILEG_ akár ki is használhatná a 100Mbps feletti sávszélességet.
Gyakorlatban ezeknek a sávszélességeknek a mai weben már csak akkor van értelme, ha egyszerre több gépről használják, mert egyébként...
Eleve a szerverek sem feltétlenül képesek kiszolgálni, még a 20megás digi hálózatot sem (saját tapasztalat)

eßemfaßom meg áll 2013.08.25. 16:10:04

@álfirkász: Ok, arra akartam finoman utalni, hogy a gigabites hálókártya nem az a tipikus alapfelszeretség egy régebbi gépben, és jellemzően pont ezeken a régebbi gépeken van még xp, viszont miért is nem akarna akár egy 10 éves gépet használó letölteni gigás fileokat gyorsan.

Az tény, hogy hétköznapi böngészgető fészbukozó átlagjuzernél a 20 megás csomag is ki tud egy családot szolgálni, nem azon mulik, hogy hány mp alatt jön be a zindex.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.08.25. 16:18:18

@eßemfaßom meg áll: évek óta 20Mbiten lógok, tán két alkalomra emlékszem, amikor talán kevés volt, de akkor sem biztos, hogy csak nálam volt szűk a keresztmetszet. (SOS szerettem volna letölteni egy linuxos live DVD-t)

ekat 2013.08.25. 16:44:59

@zsoci: Én is teljesen elégedett vagyok évek óta a UPC-vel, a csomagom (a legtöbb csatornás HD+DVR, 25 megás net és egy nem használt telefonszám), most éppen, és sokszor máskor is kicsit olcsóbb, mint amit az új ügyfeleknek ajánlanak. Mindig figyelem a honlapon az ajánlatokat, és időnként módosítok ide-oda vagy hűséget vállalok. A net mondjuk egy-kétévente egyszer tűnik el pár órára, a tévéadás soha, és nagyon jó mínőségű.
Egyedül a nehezen elérhető ügyfélszolgálatukat utálom, de hálistennek ritkán kell hívni őket.

gmz 2013.08.25. 16:51:11

@igazi hős: Nem akartam én ehhez nagyon hozzászólni, de lássuk már be, hogy a 300GB letöltési korlát 240Mbps mellett full sebességen kb. 3 óra netezést jelent havonta. Azért ez elég kevéske, könnyű belátni. Régebben volt nekem is 120as netem, de downgrade-eltem 50esre, mert nem sok értelme van ilyen korlát mellett ilyen tempóra. (120assal már majdnem 6 órán keresztül lehet full sebességen letölteni!)

Aranyos vagy, hogy szerinted mindenki torrentezésre használja csak a netet. Az ESPN America megszűnése - ez kivételesen nem az UPC hibája - miatt előfizettem NFL gamepass-ra. No ott 4500kbps a stream sebessége. Egy héten van ~16 meccs, egy meccs ~3 óra, ha mindent meg szeretnék nézni az úgy durván ~190 óra egy hónapban, de a stream sebességén a netet "legálisan" havonta ~150 órán keresztül használhatom. Szóval egy netes szolgáltatást nem használhatok teljeskörűen a szolgáltató korlátozásai miatt, hiába fizetek mind a kettőért BŐSÉGESEN. Érted a probléma lényegét?

gmz 2013.08.25. 16:56:03

@igazi hős: Ja igen, és ha jól emlékszem a 300GB-ot azt ilyen 1-5 Mbps-es "csúcscsomagok" magasságában vezették be, vagy még korábban! Szóval ha haladunk a korral a sebesség tekintetében, nem ártana emelni a limitet is. Pl. egy 10-es szorzó simán jöhetne. Vagy legalább egy 3-as...

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.08.25. 17:00:44

@gmz: még mindig 300GB a korlát? Rég volt, mikor egy évig az ügyfelük voltam, akkor még 512Kbps volt a maximum, az is csak hajnali három körül volt elérhető, egyébként örülhettem a 120Kbps-nek is.
Letelt a hűségidő, abban a másodpercben bontottam a szerződést, azóta sem jártam a környékükön.

Itt meg: www.upc.hu/kabel-internet/savszelesseg/ még büszkén reklámozzák is, mi mindenre elég a 300GB/hó. Szánalom a köbön.

gmz 2013.08.25. 17:05:50

@álfirkász: Igen, nagyon tudnak a marketingeseik... :D
Egyébként ehhez az új csomaghoz egy jó szlogen lehetett volna, hogy "netezz havonta 3 órát, jó drágán"...

gmz 2013.08.25. 17:12:45

Ja és csak annyit még, hogy a cikk így kezdődik: "A UPC ma délután jelenti be hogy 240 megabájtos internetszolgáltatást is képes már nyújtani." 240Mbps (30MB) lesz az "csak", 240MB még Gigabites LANon sem menne át. (na meg elég izmos SSD kellene hozzá, hogy bírja a gép is a rázúduló adatmennyiséget hova pakolni)

wh 2013.08.25. 17:17:55

@zZz: A kábelmodemben nincs "hálókártya" mert az egy SoC (System on Chip) valószínűleg. Abban (a csipben) van egy Media Access Controller (MAC), meg talán van mellé forrasztva egy csip ami a aztán a kábelnek megfelelő jelet adja/veszi (Phy). A lényeg, hogy az is gigabites (1000Mbit, ami elég a 240Mbites szolgáltatáshoz.. ha 240MByte lenne akkor nem lenne az..)

heckintosh 2013.08.25. 17:59:35

upc egy fos, de digi sem más. Ja hogy elszállt a digis mail szerver 2-3 napra? Szarni rá. Hogy az ügyfélszolgálatuk is? Szarni rá. Hogy nem fizették a villanyszámlát? Jaaaaaa...

Kámfor 2013.08.25. 18:03:37

@igazi hős: na ez tetszett. valóban nincs semmi baj azzal, hogy 2013-ban egy szolgáltató bevezet egy negyed gigabites csodát, amit ha rendeltetés szerűen használ a jónép, akkor ugyanez a szolgáltató vissza is röpíti egy laza mozdulattal legalább 10-13 évet. tehát egyetértünk, ezzel tényleg nincs baj... természetesen itt is a telhetetlen júzerek a baj, valahogy csak meg kellene már azt oldani, hogy fizessék csak a számlát, de ne kelljen már nekik semmit szolgáltatni, mert ez már tényleg botrány, hogy még igényeik is vannak. :)

kioltja a saját 240es csomagját ezzel a 300giga korláttal, mert az átlagjóska nem csak a 300 gigát nem éri el, de a 240 mbitet sem használja ki. végülis ha így nézzük az átlag felhasználó nevetve elvan 25 megabiten is. azon is átjön neki a napi betevő pornó meg vicces cicás videók. :) de még a fontos lájkokat is meg tudja nézni simán miközben oltja az upc-t. :) úgyhogy ezzel az erővel nem is kellene gyorsítani, inkább csökkentsék a sávszélt és emeljék az árakat, túl jó ez így nekünk!

becsoccsent 2013.08.25. 18:10:23

en 18k-s westelrol valtottam jopar eve upc-re, digi meg erre nincs. most hosszabbitottam huseget ( ket ev ), igy a tv+telefon+internet hitelkartyas csoportos beszedessel olyan 4.600 netto. ha maradt volna az 1 ev huseg, akkor 5.500 lett volna a havidij listaara.

nekem is mazlim van, ritkan megy el a net, a 300gigatol meg nem kell felni, volt olyan, hogy honapokig tulforgalmaztam, le se szarjak.

becsoccsent 2013.08.25. 18:14:52

@becsoccsent: mondjuk ehhez az kellett, hogy az ugyfelszolgalaton megkerdezzem, mi lesz, ha lejar, majd amikor megtudtam, hogy dragabb ( 6 v. 8 ev folyamatos csokkenes utan ), akkor nemkicsit meglepodve indultam volna husz meterre odebb a t-homehoz ( nem gondoltam am azt komolyan, nem vagyok hulye, oda vissza soha tobbet! ), de a neni megkerdezte, hogy mertakkorugyefelmondanam?, aztan kiegyeztunk ebben.

cso zsi 2013.08.25. 18:36:49

@250130: Upc tévét nem kritizálod? Kivettek kedvelt csatornákat azok tulajdonosára hivatkozva, miközben más szolgáltatónál, sőt, a saját műholdasukon is fogható.
Átterelték az analóg csatornákról a digitálisra a műsorokat, kötelezve az előfizetőt a drágább csomagra, és eszközre, mely eszköz a korai időszakban kikapcsolva is 30 wattot fogyasztott.
A digitális minicsomagoknak köszönhetően kikerültek (az egyébként ingyen fogható) idegennyelvű csatornák, külön fizetős pakkba, kettőbe.
"Európa csomag 350 Ft/hó
Az idegen nyelvű csatornák kedvelőiről sem feledkeztünk meg.

• 9 idegen nyelvű csatorna: BBC Entertainment, ZDF, Deutsche Welle, SAT.1, RTL, TV5MONDE, TVE, Rai Uno, ERT World
• Digitális kábeltv előfizetés mellé
• Az akciós ár 12 hónapos határozott idejű szerződés esetén érvényes

Világ csomag 350 Ft/hó
Az idegen nyelvű csatornák kedvelőiről sem feledkeztünk meg.

• 8 idegen nyelvű és közszolgálati csatorna: RTR-Planeta, CCTV-4, Polonia, RTV SLO1, ORF 1, ORF 2, M1, Al Jazeera English
• Digitális kábeltv előfizetés mellé
• Az akciós ár 12 hónapos határozott idejű szerződés esetén érvényes"

Ez több, mint burkolt áremelés. (azóta sajnos a "T". is ugyanezt meglépte)

A sokat fogyasztó médiaboxra került egy frissítés, amitől ugyan kevesebbet fogyasztott, ellenben nem működött rendeltetésszerűen.
A tévéjük ment a levesbe, helyette egyelőre tetőantenna, hogy ne maradjon a család a napi szemét nélkül.
A net maradt, és a telefon is, mert az nemzetközi vezetékes irányba kedvezőbb bármelyik másiktól.

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2013.08.25. 18:40:17

Akinél nincs upc net vagy lassú, azoknál rossz konnektorba van dugva a modem! :-/ Ügyfélszolgálatos mondta, ő csak tudja :-)

szürke_tag 2013.08.25. 18:52:34

Én egy konkurens cégnek dolgozom Budapesten kívül és azt tapasztalom az ügyfelek a legtöbben az UPC be csalódnak és egy idő eltelte után a DIGI be. A T magas áron értékesít de megbízható. Az Invitel megbízható, csak a számlásra panaszkodnak sokan. Az pedig, hogy az internet sebességét megnövelik csak ámítás és a sok laikus el is hiszi, aztán csalódni fog.

Dr_utcai_arcos 2013.08.25. 19:38:48

@gmz: Igen, és mindenki aki panaszkodik live NFL-t néz ;). Naaaa..."...Nem akartam én ehhez nagyon hozzászólni, de lássuk már be, hogy a 300GB letöltési korlát 240Mbps mellett full sebességen kb. 3 óra netezést jelent havonta..."És? Tud 10x, 15x olyan gyorsan megnézni valamit?Mert ha egy filmet le is tölt 2 perc alatt, akkor azt meg is kell nézni. Hacsak nem, jó Isten, nem torrentezés miatt tölti.

gmz 2013.08.25. 21:21:58

@Dr_utcai_arcos: Te vagy nem értetted, hogy mit akarok ezzel a 3 órával mondani, vagy csak simán kötekedni akarsz. :] Az arányokkal van problémám. Természetesen senki nem fogja 3 óra alatt kipörgetni a havi netforgalmat, DE
1: 240Mbps sebességgel ~75TB elméleti forgalmi maximumot lehet elérni! Ez erős becsléssel ~25000%-kal nagyobb a havi korlátnál!
2: 10Mbps-sel is ki lehet akasztani ezt a korlátot pár nap alatt! Még itt is kb. 1000%-os az elméletileg elérhető letöltési mennyiség...
Említettem azt is, hogy eredetileg én is 120as csomagot rendeltem anno, de rájöttem, hogy tök felesleges. A 240 ehhez képest... Úgy kb. minek?
Viszont a korábban leírt aggodalmamból is látszik, hogy 50es nettel is "vigyázni kell", még ha nem is extrém módon netezik az ember, hogy ne lépje túl ezt a méltatlanul alacsony korlátot. ok, nfl stream nézegetés lehet, hogy extrémnek számít, de szerintem nem kéne, hogy az legyen! az igazat megvallva kicsit ki is voltam akadva, hogy 4500kbps-es streammel akarják kiszúrni a szemem, de aztán utánaszámolva (és a forgalmat elnézegetve így ELŐSZEZON alatT) még kicsit örülök is neki, hogy nem full HD, mert akkor bizony havi "normális" mennyiségű meccsnézéssel is simán ki lehetne akasztani! Nem állítom továbbra sem, hogy az átlagusert szorongatja ez a szabály, DE az "extrém használat" definíciója évek óta ugyanaz, miközben a sebességek többszörösére nőttek, nem beszélve pl. az 1080p youtube-ról és egyéb nagy sávszélességet igénylő források elterjedéséről... (nem, még mindig nem a torrentről beszélek :] )

Összefoglalván eddigi sirámaim: a 300GB méltatlanul kicsi a 240Mbps-hez, de még akár a legkisebb "Fiber Power" 10Mbps-hez képest is! Ha valaki ezt vitatja, az vagy nem barátja a tényeknek/számoknak, vagy csak egyszerűen trollkodni szeretne... ;]

kanape joe 2013.08.25. 21:26:25

srácok, sírtok az árak miatt, csak egy kicsit tanuljátok meg használni a netet:)
upc monor adsl platinum 12600 FT
Btel ADSL 18 Mbps 5990 FT
ugyan ott:) ami a csúcs ugyan azon a vonalon a hurokátengedésnek köszönhetően.
tehát aki balfék az ne sírjon, aki meg ugyan annyit fizet 6 éve az meg megérdemli, mivel te már nem akciós árat fizetsz hanem a mindenkori listaárat, ez minden szolgáltatónál így van ha lejár a hűséged.
nem sírni, gondolkodni, lépni ennyi....

gmz 2013.08.25. 21:34:18

@Dr_utcai_arcos: ja és még egy apróság, hogy én is kötekedjek! :]
"Tud 10x, 15x olyan gyorsan megnézni valamit?Mert ha egy filmet le is tölt 2 perc alatt, akkor azt meg is kell nézni. Hacsak nem, jó Isten, nem torrentezés miatt tölti."

Ezt így nem tudom értelmezni. Ha valaki letölt egy filmet, azt nem azért teszi, hogy megnézze??? Az mit jelent, hogy torrentezés miatt tölt le valamit? :D Csak azért szaporítja a biteket a gépén, mert megteheti?

igazi hős 2013.08.25. 22:22:02

@eßemfaßom meg áll: Nem, az emberek nagy rész jellemzően tartalom fogyasztó és csak minimális az általa készített tartalom, amit fel kéne töltenie. Ha most megnyomom a 'Komment küldése' gombot, azzal elküldök párszáz bájtot és letöltök 40 kB-ot, de ha kattintok valamelyik youtube linkre, akkor 100 elküldött bájtra több MB letöltés jut.
A "normál" használatra 100:1 arány a jellemző, tehát sokkal jobban jársz egy 50/5-ös csomaggal, mint egy 30/30-cal. Megjegyzem üzleti ügyfeleknek a UPC is ad szimmetrikus és valóban korlátlan előfizetést, ha valaki sok adatot akar szolgáltatni, akkor megteheti.

Dr_utcai_arcos 2013.08.26. 00:52:45

@gmz: Nem, egyáltalán nem az volt a szándékom. Halálosan komolyan kérdem, ha valaki ilyen rövid idő alatt elhasználná a keretét, mi a francot csinál. Mondjuk te lehet, hogy vagy olyan fanatikus, hogy minden este megnézel 2 meccset, az 6 óra és egy hét alatt még mindig csak 14 (azt a kettőt meg el lehet osztani) , de nem hiszem, hogy ha valaki nem hivatásszerűen űzi, a tényleg mind a 16 meccset megnézi a héten. A másikra pedig, igen, van olyan ismerősöm, aki egy hét alatt telemásolt egy 1T-s vinyót. Kérdésem:mi a fnak...

Dr_utcai_arcos 2013.08.26. 00:54:30

@gmz: Ja! Most váltottam Telenoros netre, 30 G a havi keret és van hozzá éjjelente 100 G szabad forgalom. Ha érdekel egy film amit régen láttam/nem láttam, én is kikölcsönzöm, de tuti nem fogom kimeríteni a 130 gigát.

gmz 2013.08.26. 08:07:49

@Dr_utcai_arcos: Az összes szám, amit fent leírtam a 3 órás havi internetkapacitástól a "kihasználhatatlan" 4500kbps-es nfl streamig mind csak elmélet természetesen! Elvi problémám van ezzel a 300GB vs. 240Mbps-sel!
Egyébként eddig átlag 50-100GBot használtam havonta, remélem a streamet nézegetve is marad továbbra is elméleti ez a limit probléma...

gmz 2013.08.26. 08:09:17

UPCnek felvetettem a limit problémát, és a következő választ kaptam:

"UPC Magyarország Bár igaz, hogy az extrém magasnak tekintett adatforgalmat (három hó átlagában havi 300 Gb-ot) meghaladó ügyfeleink adatátviteli sebességének lassítására (az adott csomag tizedére, ami 240-nél 24 Mbits) az esetleges nagyobb hálózati túlterhelés elkerülése érdekében elvi lehetőséget ad az ÁSZF-ünk. Ez azonban csak egy lehetőség, egy biztosíték, amit a gyakorlatban már régóta nem alkalmazunk. Mindössze a limit elérése esetén küldjük ki az ilyenkor szokásos tájékoztató e-mailt, viszont a sebességet nem korlátozzuk és más intézkedést sem teszünk, mert a hálózat védelme ezt műszakilag nem indokolja. A jelenlegi hálózati kapacitásunk elég stabilnak bizonyul ahhoz, hogy ne váljon szükségessé ennek a tényleges alkalmazása."

Nem hangzik rosszul, de akkor már igazán ki is vehetnék az ÁSZF-ből...

igazi hős 2013.08.26. 08:57:25

@gmz: "Nem hangzik rosszul, de akkor már igazán ki is vehetnék az ÁSZF-ből..." Nem biztos, mert így a felhasználók töredéke lépi át a 300 GB-ot, de ha nyilvánosan eltörölnék, akkor sokkal többen lennének és akkor lehet, hogy tényleg kéne a korlátozás.

Dr_utcai_arcos 2013.08.27. 19:47:38

@gmz: Egyébként rákérdeztem a Telenornál, mi van ha elérem a keretet, mert van olyan opció, hogy bizonyos csomag vételénél, a "sima" netet nem korlátozzák 128-ra. Erre azt mondja a srác -de csak súgva of korsz :) -, hogy a rendszer a p2p-t figyeli. De ha csak sztrímet nézel akkor nincs felfelé adat ;)!! Ergo a keret elérése után is lehet online nézni bármit.

becsoccsent 2013.08.29. 11:51:23

@igazi hős: a felhasznalok toredeke tud a 300GB-os korlatrol. es tenyleg kivehetnek, mert ami ott van, az nem ugy mukodik am, hogy ok aztan nem fognak elni vele. barmikor elhetnek. ha meg nincs ott, akkor nem.

mellesleg vicces az a tajekoztato e-mail, en nem tudom, hova kuldik, de biztos arra a upc-s cimre, amit adnak, de fingom sincs, hogy az hol van vagy hogy lehet hasznalni.

igazi hős 2013.08.29. 14:33:02

@becsoccsent: "a felhasznalok toredeke tud a 300GB-os korlatrol" Most komolyan azzal véded őket, hogy nem olvasták el, mit írnak alá?

"biztos arra a upc-s cimre, amit adnak, de fingom sincs, hogy az hol van vagy hogy lehet hasznalni." Webmail leírás:
ugyfelszolgalat.upc.hu/app/answers/detail/a_id/168
illetve itt találsz rendes szájbarágós leírást, hogyan állítsd be a levelezőkliensedet:
ugyfelszolgalat.upc.hu/app/home/p/3
Nem árt beállítani és akkor nem lepődsz meg a tervezett karbantartások alatt, mert kaptál róla mailt.
süti beállítások módosítása