itbn.jpgAki elég öreg és járt a Budai Ifjúsági Parkba koncertre, az még emlékszik, hogy akárki nem mehetett be szórakozni. Akin például nem volt zokni, az nem. Persze kijátszható volt az ellenőrzés, hiszen egy pár zoknival nagyon sokan be tudtunk menni. Aki bejutott, az levette a zoknit, golyóvá hajtogatta, és ledobta a lenn várakozó barátainak.

Ez jutott eszembe amint az Informatikai Biztonság Napja (ITBN) honlapján regisztrálni akartam magam. Alig hittem a szememnek, amikor a következő kiemelt szöveghez értem: "A rendezvényen elvárt öltözet az alkalomhoz illő üzleti viselet. A szervezők fenntartják a jogot, hogy csak az alkalomnak megfelelő öltözetet viselő résztvevőket engedjenek be a rendezvényre."

Hogy egy informatikai biztonsággal foglalkozó konferenciára csak az "alkalomhoz illő" és még "üzleti viseletben" lehet belépni, az... hogy is mondjam, hogy ne legyek durva... kicsit furcsa, na! A szervezők írják, hogy szeretnénk, ha az ITBN a közép-, és nagyvállalatok döntéshozói valamint a biztonsági szakemberek sikeres találkozója lenne.

Gondolom, ha a nagyvállalatok döntéshozói, vagy a kiemelt támogatók vezetői strandpapucsban, zsíros hajjal, vállukra vetett koszos törülközővel jelennének meg, az rendben lenne, aki meg farmerben, kockás ingben, munkaruhában hallgatná az előadásokat, annak lehet a körmét ellenőrizni, hajának hosszúságára megjegyzést tenni, vegzálni. Klassz!

A bejegyzés trackback címe:

https://minuszos.blog.hu/api/trackback/id/tr225532080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása