Internetadó: így írtok ti

2014.10.21. 23:39

Összegyűjtöttük az első reakciókat.

netado-technet-04-vagasi-feri.jpg

- Fel vagy letöltés avagy összes forgalom számít az egy gigabájtba?

A kib.szott SPAM-eket ki fogja kifizetni?

- Ki fizeti, ha nem saját (magán v. üzleti) célra használtam az adatot?

 

- Ha a forgalom a tudtomon kívül indult el, egy másik féltől származó program által továbbháríthatom az adót? (Például a Microsoftra a frissírtések letöltése miatt.)

- Mi lesz a felhőkkel, felhőszolgáltatásokkal?

- Drágulni fognak az internet csomagok, vagy hogy?

- Az ingyenes wifiknek csengettek, a hordozható adattárolók ára feljebb megy, a posta DVD-ket fog szállítani. Szép kilátások.

kisfelbontás.jpg

Újra itt a 8-bites képek korszaka a magyar interneten


- Na, ki mondta ? "Az internet megadóztatása egyértelműen felesleges, átgondolatlan és rossz, mert tovább mélyíti a Magyarországon amúgy is meglévő digitális szakadékot és elzárja az új felhasználókat az internettől" (Nyitrai Zsolt, Fidesz)

- Régóta irritál engem is ez a pöffeszkedő, kivagyi big data, most majd gigabájtonként móresre tanítjuk!

- Hallottátok, hogy fizetős lesz a Facebook?

varga2.jpg

- Ma kiderült, hogy nem közmű az internet.

- Én már csak röhögök... És nézem, hogy melyik skandináv nyelvet érdemes megtanulni...

Magyarországon nincsen szükség okos emberekre akik az interneten képezik magukat. Jó lesz mindenkinek a Mónika meg a Balázs show, az úgyis ingyen van és butítja a jó népet!

ia.jpg

- Elterjed az adblock, stb. hirdetésblokkolók használata, amivel kinyírják a magyar online hirdetési piacot, és ezzel a valamennyire még független magyar sajtót.

- Jön valami "korrigált" adó, mittomén 15 Ft/GB, ami még mindig pofátlanul magas összeg, de majd örülhetünk hogy mégse a tízszerese. Amit a szolgáltató persze továbbszámláz, mert neki sincs pénztermő fa a kertjében, én meg számolhatom a gigákat... Szóval: szarabb lesz nekünk, sokkal szarabb, ismét.

Örülök hogy nem otthon lakok. Van 5 lakótársam, együtt forgalmazunk 500-600 gigát... Szép kis kiadás lenne :D

- Lelki szemeim előtt már látom a Szlovákiából érkező adatfutárokat, akik 80 forint/gigáért mérik majd DVD-n a torrenteket, youtube videókat ...

- A Budapest Internet Exchange internetes adatcserélő központ szerint másodpercenként átlagosan 80 gigabit a fel és lefele irányuló IPv4 adatforgalom (az IPv6 olyan kicsi, hogy azzal most ne számoljuk). 160 gigabit / sec = 20 gigabyte / sec. Tehát másodpercenként 20*150 = 3000 forintot keres a Magyar állam. Az naponta 259'200'000 (negyed milliárd) forint. Az évente 94'608'000'000 (94 milliárd) forint.

varga.jpg

"Ne az emberekkel fizettessék meg" (Selmeczi Gabriella nyugdíjbiztos)

Hú vazze! Vissza a HTML 1.0-hoz, semmi flash és a többi. Letisztul az Internet.

A DOS attack-ot fölváltja a TAX attack. A célpont IP címére hibás csomagokat küldeni, amit az OS úgyis eldob, de legalább adózni kell érte. Idiótaság van.

- Ti már semminek nem tudtok örülni. Mindig el kell mesélnem az órákon a diákoknak, meg a gyerekeimnek, hogy milyen volt amikor nem volt internet. Most saját bőrükön tapasztalhatják majd. Éljen a digitális átállás, az e-tanulás, az esélyegyenlőség és az internet mint közmű...

 

 

Eddig sem kételkedtem a jogászkormány gazdaságpolitikai, diplomáciai, információtechnológiai stb. szakértelmében, de ez az internetadót és mosószeradót egybefoglaló csomag végképp meggyőzött.

Állítólag mi vagyunk az első olyan ország a Földön, ahol olcsóbb örömlányt hívni, mint ingyenes pornót letölteni...

(A bejegyzést folyamatosan frissítjük

Szerző: -szerk-

1 komment

Címkék: internetadó

A bejegyzés trackback címe:

https://minuszos.blog.hu/api/trackback/id/tr456815661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mármindennicknévfoglalvoltezértválasztottamezt 2014.10.22. 08:07:43

Szerintem alkotmányellenes is a törvény, mert korlátozza a szabad véleménynyilvánítást. Azon túl pedig már csak azért is aggályos, mert olyan dolog után kell adót fizetnem, amit nem is akarok igénybe venni, például kapok spam e-maileket, amiért miért én fizessem az adót, illetve nem akarok reklámokat nézni sem, mégis letölti őket a gép a weblapokra illetve a videók elején és ez után is nekem kell majd adót fizetnem, holott én ezt nem akarom megnézni.
Ja és ki fogja megállapítani a forgalmat? És ha nem értek egyet vele, hogyan igazolhatom, hogy nem neteztem annyit? Hogyan történik a jogorvoslat? Nagyon sok olyan dolog van ebben, ami túlmutat a joggállamiság keretein.
süti beállítások módosítása